Om Helen

I 2001 begynte jeg å male på heltid, etter tre års utdannelse ved Nydalen Kunstskole. Jeg var også med på å grunnlegge atelierfellesskapet Det Gamle Apotek i Bærum. I årene 2005 – 2009 studerte jeg klassiske maleteknikker. Jeg maler fabulerende og surrealistisk, innimellom også ekspressivt (se Galleri).

For ca. ti år siden begynte jeg å skrive (se Bøker).  Det er spennende og utfordrende å kombinere de to kunstneriske virksomhetene. Den fabulerende tilnærmingen er med, både når jeg skriver og maler. Jeg følger ingen vedtatte mønstre.

En stor inspirator er min egen mor, forfatteren Solveig Christov (1918 – 1984), som var en sann kunstnernatur og levet og åndet for litteraturen. Hun debuterte året etter at jeg ble født, med romanen «Det blomstrer langs blindveien. Da jeg var ung, skrev jeg en rekke dikt, som hun leste og kommenterte. Jeg fortsatte å skrive dikt, og det er blitt ganske mange etter hvert.

I 2008 fikk jeg utgitt min første bok (Ariane i Ittara). Forlaget måtte dessverre innstille driften, men jeg fullførte serien om Ariane og den viltre snemusen Hvit. Det er blitt tre bøker om Ariane: Gaven, Reisen og Hemmeligheten. Jeg har også skrevet en roman (A. Lone, en nerds bekjennelser).

Av natur er jeg åpen, frihetssøkende og skeptisk til konvensjoner som virker innsnevrende. Jeg er takknemlig for å være i denne verden og ser på livet som en stor og gåtefull gave.

(se også CV)